Go to content
Menu
Diensten Machines Vacatures Bel ons
Al 50 jaar toeleverancier in de metaalindustrie

Al 50 jaar toeleverancier in de metaalindustrie

Ledder Metaaltechniek is opgericht op 1 juni 1973 in Ermelo. Al na 5 jaar namen de zonen van de oprichter, het bedrijf over. Vanaf dat moment hadden Hendrik en Gerard Ledder de leiding over het bedrijf. Ledder groeide al snel uit naar een betrouwbare partner voor verspanende werkzaamheden en apparatenbouw voor diverse branches.

In de loop van de jaren werd de focus meer en meer op GROOT verspaning gelegd, zowel voor het draaien als het frezen. Er is hiervoor continue geinvesteerd in het machinepark en de bedrijfsruimte. In de afgelopen 45 jaar zijn er langdurige relaties opgebouwd met klanten, medewerkers en leveranciers.

In 2014 is Rob Ledder, de zoon van Hendrik Ledder, in het bedrijf komen werken.  De derde generatie wordt vanaf dan klaargestoomd om Ledder Metaaltechniek over te nemen. Hiermee werd de opvolging gewaarborgd. Per 1 januari 2017 is Koen Dekker aangenomen om Rob te ondersteunen. De taakverdeling is duidelijk, Rob is verantwoordelijk voor de technische kant, Koen is verantwoordelijk voor de commerciele kant en het algemene management. Gerard Ledder is de komende jaren nog volop actief in het bedrijf om zijn kennis en ervaring over te dragen. In 2021 is Ledder verhuisd naar Harderwijk en beschikt over 3600 vkm productie oppervlakte.

Ledder Metaaltechniek is in meerdere opzichten een echt familiebedrijf, 1 van de kenmerken is dat het een financieel gezond en stabiel bedrijf is. Er worden continue investeringen gedaan die gericht zijn op techniek, personeel, kwaliteit en verdere groei. Een ander kenmerk is dat we langdurige relaties hebben met klanten, leveranciers en medewerkers.

Onze ambities en kernwaarden

Onze ambities en kernwaarden

Ledder Metaaltechniek heeft als ambitie om DE partner te zijn voor GROOT verspanende werkzaamheden en apparatenbouw.. Dit voor zowel regionale, nationale als internationale klanten. Ledder richt zich hierbij op lange termijn relaties voor klanten, leveranciers en medewerkers

De kernwaarden die wij hierbij hanteren zijn:

  • Betrouwbaar en klantgericht in kwaliteit, levertijd en alle andere afspraken
  • Goede werkgever met een prettige en uitdagende werkomgeving
  • Flexibele houding voor onze klanten, werknemers en leverancier

De komende jaren zal Ledder de focus op GROOT verspaning en apparatenbouw blijven houden. De investeringen in machinepark, kwaliteit, ontwikkelingen en medewerkers zullen hierop gericht zijn. Ledder Metaaltechniek zal zich meer en meer richten op directe levering aan de eindproducenten. Dit houdt in dat er nog meer aandacht is voor kwaliteit en leverbetrouwbaarheid. Wij streven een gezonde spreiding na van zowel klanten als de branches waarin wij actief zijn.

Om dit alles te bereiken zal de aandacht voor medewerkers en hun ontwikkelingen cruciaal zijn. Door middel van continue investeren in (kennis) ontwikkeling van onze medewerkers en een open en duidelijke communicatie verhogen wij de betrokkenheid en motivatie. Dit heeft een positieve uitwerking op de kwaliteit die Ledder Metaaltechniek levert.